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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  23/02/2021
Data da última atualização:  26/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ROCHA JUNIOR, P. R. da; STURIÃO, W. P.; NOGUEIRA, N. O.; PASSOS, R. R.; DONAGEMMA, G. K.; RANGEL, O. J. P.; BHATTARAI, R.
Afiliação:  PAULO ROBERTO DA ROCHA JUNIOR, UFES; WALAS PERMANHANE STURIÃO, UFV; NATIÉLIA OLIVEIRA NOGUEIRA, IFES; RENATO RIBEIRO PASSOS, UFES; GUILHERME KANGUSSU DONAGEMMA, CNPS; OTACÍLIO JOSÉ PASSOS RANGEL, IFES; RABIN BHATTARAI, University of Illinois at Urbana-Champaign.
Título:  Soil quality indicators to evaluate environmental services at different landscape positions and land uses in the Atlantic Forest biome.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Environmental and Sustainability Indicators, v. 7, 100047, Sept. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.indic.2020.100047
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to compare the potential of different land uses and landscape positions to provide environmental services by comparing the soil quality indicators.
Palavras-Chave:  Coffee.
Thesagro:  Café; Física do Solo; Qualidade; Química do Solo; Silvicultura; Solo.
Thesaurus Nal:  Forestry; Pastures; Soil chemistry; Soil physics; Soil quality.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221408/1/Soil-quality-indicators-to-evaluate-environmental-services-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS20625 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  13/10/2016
Data da última atualização:  24/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, A. V.; SILVEIRA, T. F. da; SOUSA, S. H. B. de; MORAES, M. R. de; GODOY, H. T.
Afiliação:  ANA VANIA CARVALHO, CPATU; Tayse Ferreira da Silveira, UNICAMP; Sérgio Henrique Brabo de Sousa, UFPA; Maria Rosa de Moraes, UNICAMP; Helena Teixeira Godoy, UNICAMP.
Título:  Phenolic composition and antioxidant capacity of bacaba-de-leque (Oenocarpus distichus Mart.) genotypes.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 54, p. 1-9, Dec. 2016.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2016.09.013
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Phenolic compound composition and antioxidant capacity of four Oenocarpus distichus Mart. (bacaba-de-leque) genotypes were determined. In order to set the parameters for phenolic compound extraction, the effect of methanol concentration and extraction time on the reducing power of the extracts was evaluated using the surface response methodology. The optimal conditions were: a 60:40 methanol:water (v/v) solution and 11 min of extraction. Extracts were analyzed by ultra-high performance liquid chromatography with diode array detection and by ultra-high performance liquid chromatography coupled to mass spectrometry. Eleven substances were identified, of which six were quantified. Rutin was the major compound in bacaba-de-leque genotypes (15.2?56.8 μg.g−1) followed by epicatechin (15.5?21.2 μg.g−1). The Black-03 genotype had the highest amounts of all phenolic compounds and the highest antioxidant capacity by DPPH and ORAC assays, indicating that this genotype may be selected in breeding programs to obtain cultivars with higher phenolic compound contents and antioxidant capacity. Moreover, the results indicated that bacaba-de-leque has great potential as a novel supplier of phenolic acids and flavonoids to human diet, with levels comparable to or higher than other fruits belonging to the same family, such as açaí.
Palavras-Chave:  Análise de alimentos; Capacidade antioxidante.
Thesagro:  Bacaba; Composição de Alimento.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU52721 - 1UPCAP - DD
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